pirmdiena, 2013. gada 21. oktobris

Jaunsilavas radošās darbnīcas – dāvana skolai 24. dzimšanas dienā

"Paldies, ka paaicinājāt mani uz "Knipucīšiem"!" pēc  filcēšanas nodarbībām teica audēja un adītāja, un noformētāja Marija Jakovļeva, priecādamies par pašas veidoto magones ziedu. Abas nodarbību vadītājas – Līga Slica un Lita Zalāne – uzteica arī citu autoru darinājumus un dalībnieku pacietību, jo rokdarbi nu reiz ir tā sfēra, kur šīs īpašības nekad nav par daudz. Lita Zalāne pateicas visiem aktīvistiem, jo īpaši izdomas bagātajai  šuvējai Valdai Pūcītei.
"Knipucīšu" aktivitātes nav vienīgās, kurās aicina piedalīties radošie Jaunsilavas pamatskolas darbnīcu vadītāji. "Kokjāņu" vadītājs Jānis Zvirbulis slavē jaunā kokgriezēja Stepana Vikmana rūpīgos darinājumus. Bērnudārza kolektīvs ir pateicīgs "Koloristiem" un viņu vadītājai Dacei Zvirbulei par lielisko sienas dekoru -  zīda gleznojumu.  Janīnas Usāres "Klaberkaste" cep, vāra un spēlē teātri, Lienes Zepas "Kikergaiļi" dzied un spēlē ģitāru, bet datorklasi iecienījuši Maijas Ancānes "Kompēteri". Vadītāja M.Ancāne uzslavē čaklākos un lietpratīgākos – Dāvidu Silavu un Ilgvaru Upīti.
Savukārt mācību daļas vadītāja Marija Broņķa pierāda, ka ir ne vien emocionāla valodniece, bet arī ļoti racionāli domājoša skolotāja. "Ja pašvaldība ierīkoja tik lielisku veloceliņu no Līvāniem līdz pat pašai skolai, tad mēs tā galā ierīkosim velonovietni," tā Marija Broņka.
Domāts – darīts. Vairāku talku rezultātā, kā arī, pieaicinot speciālistus, šogad velosipēdi vairs nestutē skolas sienas un soliņus, bet gan civilizēti rindojas uz glīti klāta bruģīša skolas ieksšpagalmā.
Minētās aktivitātes finansē Sorosa fonds – Latvija un uzrauga Līvānu novada Dome. Aizrautīga rokdarbniece un ilggadēja Gaiņu skolas direktore Helēna Švirkste, sveicot bijušos kolēģus skolotāju dienā, izteica savu viedokli par Līvānu novada attīstību: "Man sagādā baudu apmeklēt Līvānus. Tik skaista pilsēta! Visur ceļ, būvē, sakopjas. Malači – līvānieši!"
H. Švirkste izsaka apbrīnu arī par Jaunsilavas pamatskolas direktores J.Usāres radošo garu, izdomas spēju un enerģiju, tālredzīgi plānojot skolas ilgtspēju, rūpējoties par skaistu un sakoptu vidi un saliedējot kolektīvu.
Savukārt J. Usāre teic paldies skolēniem par viņu mācību darbu, panākumiem sportā un konkursos, vecākiem – par izpratni un atbalstu, sponsoriem – par ziedojumiem, pašvaldībai - par skolas ēku, par kuru viesi no citiem novadiem izsaka ļoti atzinīgus vārdus.
Visiem kopā - darbnīcu apmeklētājiem, skolas kolektīvam, labvēļiem - visiem, kam dārga Jaunsilavas pamatskola – silts sveiciens skolas 24. dzimšanas dienā!
Projekta „Kaskurkadis kāpj kalnā” koordinatore
Anastasija Kaktiniece

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru