sestdiena, 2013. gada 27. aprīlis

Otrdiena - radošā matemātikas un mūzikas diena


Ģeometriskie raksti skolēnu darbos
Otrdiena, 23.aprīlis, bija aizritēja matemātikas un mūzikas gaisotnē. Pie mums viesojās Līvānu novada matemātikas skolotājas. Viņas tika iesaistītas radošās matemātiskās aktivitātēs: tikai sev vien raksturīgā reizrēķina ornamenta veidošanā, ģeometrisko rakstu un ornamentu salikšanā.


Mazie soļu skaitītāji
Pat nelielā koncertprogramma par godu šim notikumam aizritēja pavasarīgi matemātiskās noskaņās. Degunlācis visiem mācīja reizrēķinu, sākumskolas dejotāji aizrāva ar saviem dejas rakstiem, ritma grupa pārsteidza ar savu "glāzīšu" priekšnesumu, skanēja rēķināšanas un skaitīšanas dziesma angļu valodā. Savukārt devītie bija iestudējuši nelielu uzvedumu par trijstūra un kvadrāta piedzīvojumiem.
Top stends ar matemātiskām
atziņām par dzīvi
Te nu uzskatāmi bija redzams, ka matemātika ir it visur, arī dzīvē. Matemātikas skolotājas izveidojušas mazliet nenopietnu dzīves matemātikas stendu par pavisam nopietnām mūsdienu sabiedrības tendencēm. 

Noslēgumā katrs semināra dalībnieks saņēma oriģinālu grāmatzīmi ar latvju rakstu zīmju kodolīgu skaidrojumu un vienlaikus arī vēlējumu. Šīs grāmatzīmes tapušas radošo darbnīcu "Koloristi" un "Kompēteri" vadītāju kopīgās ieceres un sadarbības rezultātā.

Pasākuma apmeklētāji ar interesi klausās

Pēcpusdienā svinību zālē notika Jāzepam Vītolam veltīta koncertlekcija. To bija sagatavojis teātra pulciņš. Šāda veida pasākums mūsu skolā notika pirmoreiz un izpelnījās nedalītu klausītāju atzinību. Klausītāji izrādīja neviltotu interesi. Jaunākie klausītāji atzina, ka tik iespaidīgu kora dziedājuma ierakstu klausījušies pirmo reizi. J. Vītola mūzika skanēja arī mūsu  skolēnu un Preiļu mūzikas viesmākslinieku izpildījumā.Tagad visi zinās, kas ir bijis Jāzeps Vītols un kāpēc viņa vārds ierakstīts UNESCO 2013. gada kalendārā.
Skan Jāzepa Vītola dziesma

Noskaņu papildināja vietējo rokdarbnieču un radošo darbnīcu darinātie darbi.

Stāsts par Jāzepa Vītola dzīvi un daiļradi



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru