piektdiena, 2013. gada 26. aprīlis

Pirmdiena - radošā naudas un ūdens diena

Aizvadītā nedēļa pie mums bija patiesi radoša un aizraujoša.
Nauda interesē visus

Pirmdien, 22.aprīlī, vecāko klašu skolēniem, skolotājiem, tehniskajiem darbiniekiem un citiem interesentiem bija iespēja iepazīt finansu lietas.  Interesenti var aplūkot gan senās, gan mūsdienu naudas zīmes: banknotes un monētas.
Atraktīvā un kompetentā lektore, SEB bankas pārstāve Juta Kaktiniece aizrāva dažādu vecumu klausītājus ar savu stāstījumu un pārdomātajām aktivitātēm. Sākumskolas skolēni iepazina naudas kā maksāšanas  līdzekļa vēsturi, iesaistījās nelielās viktorīnās un grupu darbos par naudas lietām un finansu darījumiem. Neizpalika arī pārsteiguma balvas uzmanīgākajiem un aktīvākajiem.
Skolēni prezentē savas grupas viedokli
Diskusija ar pamatskolēniem ir nopietna









Elza uz kartes ir atradusi Kanādas pilsētu,
kur studējusi Juta

Pēc tam Juta aicināja uz lekciju par ūdens problēmas skatījumu globālā aspektā. Juta studējusi Jūras tiesības Maltā un Okeāna tiesības Kanādā.

Viņas pieredze un prezentācija ļāva izprast ūdens aizsardzības problēmas nopietnību un ielūkoties okeāna tiesību jautājumos, ūdens transporta daudzveidībā. 2.klases skolnieks Adrians Slics par savu erudīciju ieguva no eksotiskās Indijas atvesto balvu, jo zināja, cik liels ir pasaulē lielākais kuģis.
Vai tiešām uz Zemes dzeramā
ūdens var pietrūkt?


Gan lielie, gan mazie klausītāji izrādīja interesi par stāstīto un rādīto. Mums šobrīd, kad dabā visas upes ir pilnas ar ūdeni, ir grūti iedomāties, ka pasaulē daudzās pasaules vietās tīrs dzeramais ūdens ir nopietna problēma. Klausītāji saprata, cik svarīgi ir saudzēt un aizsargāt koraļļu rifus, zvejot, neizpostot mūsu planētas lielāko dzīvo organismu - ūdens pasauli.



Koloristu apgleznotās šalles labi
sadzīvo ar Knipucīšu rotām
Pirmdien, 22.aprīlī, tika atklāta rokdarbu izstāde. Svinību zālē goda vietu ieņēma krāšņie adījumi: cimdi, šalles, cepures, zeķes, tamborēti lakati, sedziņas un cepures, austas segas, apgleznotas zīda šalles, mezglotas un filcētas rotas. Apmeklētājus priecēja gan radošo darbnīcu "Koloristi" un "Knipucīši" dalībnieku darbi, gan vietējo rokdarbnieču darbi.
Koka izstrādājumi pārsteidz



Koka izstrādājumus interesenti varēja aplūkot kokapstrādes darbnīcā.
Krāšņie adījumi
Pārsteidza spēle "Saliec latvju rakstu zīmi!" un citi koka izstrādājumi.
Mazie liek latvju rakstus

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru