trešdiena, 2013. gada 16. janvāris

Jaunsilavās atkal darbojas radošās darbnīcas

Jau no decembra mēneša Jaunsilavu radošajās darbnīcās atsākusies rosība. Projekts "Kaskurkadis kāpj kalnā"  ir atbalstīts Sorosa fonda - Latvija iniciatīvas "Pārmaiņu iespējas skolām" 2.kārtā "Skola kā kopienas attīstības resurss".
Visiem interesantiem piedāvājam piedalīties šādās radošajās darbnīcās:

  • "Kolorosti" pašlaik gatavo maskas jaunajai ludziņai. Vadītāja Dace Zvirbule.
  • "Knipucīši" ada, tamborē un nodarbojas ar citiem rokdarbiem. Vadītāja Lita Zalāne.
  • "Kokjāņi" strādā ar koku - virpo, griež un zāģē. Vadītājs Jānis Zvirbulis.
  • "Kikergaiļi" dzied un spēlē Lienes Zepas vadībā.
  • "Klaberkaste" mācās vakarēšanas tradīcijas. Vadītāja Janīna Usāre.
  • "Kompēteros" apgūstās zināšanas attēlu apstrādē lieti noder UNESCO asociēto skolu konkursā "Darini kalendāru!". Vadītāja Maija Ancāne.


Zīmējam uz interaktīvās tāfeles



Projektu „„Kaskurkadis” kāpj kalnā” finansē Atvērtās sabiedrības fondi, tā ieviešanu atbalsta Sorosa fonds – Latvija. Informācija www.sfl.lv
                                                               
„„Kaskurkadis” kāpj kalnā”! Tā sauc Jaunsilavas pamatskolas jauno projektu, kas ir iepriekšējā projekta „Radošās darbnīcas Jaunsilavās” turpinājums.
Projekta mērķis ir izveidot skolu par ilgtspējīgu un daudzfunkcionālu kopienas sabiedriskās dzīves centru.
Projekta uzdevumi ir aktivizēt darbu iepriekšējā projekta kārtā nodibinātajās sešās radošajās darbnīcās, lai palielinātu skolas lomu iedzīvotāju pilsoniskās līdzdalības veicināšanā un sniegtu atbalstu pašvaldībai izglītības, nodarbinātības un sociālo vajadzību risināšanā.
Novada pašvaldība Jaunsilavas pamatskolā 2012.gadā ir realizējusi vērienīgus siltināšanas, renovācijas un informatizācijas projektus. Tas ir prasījis lielus finansiālus ieguldījumus, tāpēc „Pārmaiņu skolu” projekts „Drošs turpinājums” palīdzēs pilnvērtīgi izmantot jauniegūtos skolas fiziskos resursus.
Skolas pedagogi lielākoties ir guvuši izglītību divās augstākajās mācību iestādēs, regulāri pilnveidojuši prasmes dažādos kursos un semināros, realizējuši projektus, vadījuši apmācības citās mācību iestādēs. Skolotāji ir vispusīgi attīstītas personības, tālab skola var piedāvāt kvalitatīvu intelektuālo resursu: kompetentu projekta komandu.
Skolai ir mūsdienīga kokapstrādes darbnīca, daudzfunkcionālas šujmašīnas, ērts mājturības kabinets, jauna skaņu aparatūra. Minētie resursi ir nozīmīgs faktors projekta aktivitāšu realizēšanas nodrošināšanai.
Balstoties uz novada reģionālās attīstības koncepciju, iedzīvotāju vēlmēm un vajadzībām, projekta galvenās aktivitātes plānotas sešās radošajās darbnīcās, kam projekta 2.kārtā esam iecerējuši dot dinamisku nosaukumu: „Kaskurkadis” kāpj kalnā”. Nosaukums atspoguļo iepriekšējā projekta posmā iesāktā darba pozitīvu virzību un attīstību. Darbnīcu nosaukumi sākas ar burtu „K” un ir veidoti „ar smaidu”, lai programmai piešķirtu pozitīvu un nepiespiestu, dzīvespriecīgu auru.
1.   Kokjāņi (kokgriezumu darbnīca) apgūs jaunas un senas koka apstrādes prasmes.
2.   Kompēteri (IT darbnīca) mācīsies attēlu un mūzikas apstrādi, veidot projekta mājas lapu, filmēt un fotografēt.
3.   Koloristi (izšūšanas un noformēšanas darbnīca) mācīsies veidot interjera piederumus, krāsos, gleznos, veidos maskas un dekorācijas.
4.   Knipucīši (rokdarbu darbnīca) adīs, šūs, tamborēs un audīs.
5.   Kikergaiļi (skanīgā darbnīca) dziedās, muzicēs un spēlēs teātri.
6.   Klaberkaste (kultūras mantojuma darbnīca) apgūs vakarēšanas tradīcijas – vīs virves, lāpīs zeķes, vārīs klimpas, ies rotaļās, t.i., izbaudīs draudzīgu kopā būšanu.
Jaunsilavas pamatskolas kolektīvs augstu novērtē savu lielisko sadarbības partneru - Līvānu novada domes un Sorosa fonda Latvija - izpratni par skolas nozīmi ikvienas kopienas stabilitātē un attīstībā. Esam pārliecināti, ka projekts radīs skolas vides izaugsmes iespējas un veicinās pozitīvas pārmaiņas vietējā sabiedrībā.
Šogad ar savu projektu gribam radīt amatniecības izstrādājumus, kas ļautu cilvēkiem nopelnīt. Gribam pārliecināt iedzīvotājus, ka viņu prasmes citiem var būt ļoti vajadzīgas un viņi ar tām var konkurēt darba tirgū.
Jaunieši vecākiem ļaudīm mācīs datorprasmes, vecākie jaunajiem – senās amatu prasmes. Piedalīsimies izstādēs, kur būs redzams, ko esam saražojuši. Filmēsim un fotografēsim darba procesu.
Mūsu darbnīcas gaida radošus un darbīgus Līvānu un kaimiņu novadu iedzīvotājus. Visi – lieli un mazi - ir laipni aicināti iesaistīties projekta aktivitātēs.

Jaunsilavas radošās komandas vārdā
Projekta „„Kaskurkadis” kāpj kalnā”
direktore Anastasija Kaktiniece
 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru